Ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζακ Λεσουέρ, κατήγγειλε πως η υπόθεση με το παρατημένο λευκό τιγράκι, που βρέθηκε χθες κάτω από κάδο σκουπιδιών στον χώρο του πάρκου, προέρχεται από παράνομο εμπόριο άγριων ζώων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι προϊόν παράνομου εμπορίου άγριων ζώων. Κάποιος το άφησε, επειδή δεν μπορούσε πλέον να το φροντίσει, καθώς είναι παράλυτο από τη μέση και κάτω, και σκέφτηκε πως θα μπορούμε να το φροντίσουμε εμείς», ανέφερε ο ίδιος στην εκπομπή «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Επιπλέον, ανέφερε πως «το συγκεκριμένο ζώο είναι μετάλλαξη τίγρης, το οποίο το συναντάς στα τσίρκο. Δεν είναι ζώο που το βρίσκεις στη φύση. Θα φτάσει στα δύο μέτρα σε μήκος και 200 κιλά». Πρόσθεσε πως «το μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο στον κόσμο είναι αυτό του παράνομου εμπορίου ζώων άγριας πανίδας».

Ο Ζακ Λεσουερ, τέλος, ανέφερε πως το τιγράκι δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και πως περιμένει να τον ενημερώσουν τι να κάνει με το ζώο, καθώς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. «Το τιγράκι δεν έτρωγε ούτε γάλα, ούτε νερό, ούτε κονσέρβα. Έτρωγε μόνο κιμά. Ο άνθρωπος που το είχε δεν ήξερε να το φροντίσει».

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας: Το τιγράκι πέρασε κάτω από τις μύτες των αρχών

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδία, Ειρήνη Μολφέση, ανέφερε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, πως «το τιγράκι προέρχεται από παράνομη εκτροφή. Είτε μπήκε το ίδιο παράνομα, είτε μπήκαν οι γεννήτορές του και αυτό γεννήθηκε εδώ».

Η ίδια καταγγέλλει πως «το τιγράκι πέρασε κάτω από τις μύτες των αρχών» ενώ προσέθεσε πως «τα νομικά πλαίσια δεν είναι αρκετά σφιχτά, με αποτέλεσμα τα ζώα να μην είναι προστατευμένα από το παράνομο εμπόριο».

Στην εκπομπή, επιπλέον, ειπώθηκε μια πληροφορία πως υπάρχουν σπίτια πλουσίων που θέλουν άγρια ζώα στο σπίτι τους.