Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην κηδεία του Κυπριανού Παπαϊωάννου, του 23χρονου φοιτητή που ήταν ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη. Η κηδεία του νεαρού φοιτητή πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 06/03, και όλη η Κύπρος ήταν εκεί για να συμπαρασταθεί στης οικογένεια του Κυπριανού.

Ο πατέρας Χριστόδουλος, πατέρας του 23χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, ανέφερε στον επικήδειό του πως ο Κυπριανός είχε προγραμματίσει να παντρευτεί την αγαπημένη του Χριστίνα το ερχόμενο καλοκαίρι, στις 27 Αυγούστου.

Στον επικήδειο, επιπλέον, ο πατέρας Χριστόδουλος αποκάλυψε τις τελευταίες συνομιλίες που είχε με τον γιό του.

Ο πατέρας Χριστόδουλος είπε στον γιο του «’’τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;’’ τον ρώτησα, ‘’θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας’’ μου είπε. ‘’Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε’’. Αυτά ήταν τα τελευταία μηνύματα. Τρίτη πρωί, με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι ‘’περάσαμε πάρα πολύ καλά, θα γυρίσω στη Θεσσαλονίκη με τρένο, που είναι και πιο φθηνό, να κάνω οικονομία και θα διαβάζω στο δρόμο, για να τελειώσω γιατί με περιμένουν και υποχρεώσεις’’».

«Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου αλλά είναι δίπλα και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου», πρόσθεσε ο ιερέας, πατέρας του Κυπριανού.

Η κηδεία του αδικοχαμένου φοιτητή, πραγματοποιείται παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου τιμήθηκε και από τους άνδρες των ΛΟΚ, καθώς εκεί υπηρέτησε το χρέος του στην πατρίδα.