Στους 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες δύο επιβατών που έζησαν τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε “πού είναι αυτός ο υπεύθυνος;” και σε ένα λεπτό μπαμ», είπε ο ένας επιβάτης.

«Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε», εξήγησε.

«Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό».

Και ο Παναγιώτης Σταφυλάς ήταν στο μοιραίο τρένο και μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κι όσα περιγράφει ανατριχιάζουν: «Ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη , ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο».

Σε ερώτηση αν υπήρχε φρενάρισμα ο επιβάτης εξήγησε ότι ήταν παρομοίωση φρεναρίσματος και δεν υπήρχε σταδιακή μείωση της ταχύτητας.

Για τον απεγκλωβισμό από το τρένο ο κ. Σταφυλάς περιέγραψε ότι αρχικά προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά με τους υπόλοιπους επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μία πόρτα.

«Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πληρότητα του τρένου ο επιβάτης εκτίμησε ότι το τρένο πρέπει να ήταν γεμάτο.