Ανεμοστρόβιλος χτύπησε χθες το βράδυ (19/1) την περιοχή της Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία προκαλώντας προβλήματα κυρίως στις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής, και Ποταμιάς.

Δύο στέγες κατοικημένων σπιτιών κατέρρευσαν στην Αγορά και μία στο Σκάνδαλο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Επίσης κατέρρευσαν τουλάχιστον 5 φράχτες σπιτιών και 6 καμινάδες, ενώ τυροκομείο της περιοχής υπέστη σοβαρές ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης ολοσχερώς τρεις στάβλοι. Μέχρι στιγμής 40 σπίτια σε Αγορά και Σκάνδαλο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Μέχρι στιγμής 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι.

Δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έπεσαν στη Γλυκή και στην Ποταμιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνεργεία του δήμου Σουλίου και της ΔΕΗ, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος επηρέασε και παραλιακές περιοχές με αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δένδρα.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, που βρίσκεται από τη νύχτα στα χωριά, θα ζητήσει, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου