Δεν υπάρχει πιο φαντασμαγορικός τρόπος για να γιορτάσετε από τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Αν σχεδιάζετε να κάνετε μία εκδήλωση με πυροτεχνήματα μπορείτε εύκολα να κάνετε εικόνα τα γουρλωμένα μάτια των καλεσμένων σας που κοιτάζουν τον νυχτερινό ουρανό, ψελλίζοντας “Ουάου”! 

Τα βεγγαλικά έχουν ένα μεγαλείο μοναδικό:  Αποτελούν την επιτομή του εορτασμού, το αποκορύφωμα κάθε εκδήλωσης και τον πιο… εκρηκτικό τρόπο για να μοιραστεί κανείς τη χαρά του με τους άλλους. Χρειάζονται όμως και προσοχή. Ειδικά αν σκοπεύετε να ανάψετε πυροτεχνήματα σε κατοικημένη περιοχή, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να το κάνετε με μεγάλη υπευθυνότητα. Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε.  

Προσλάβετε έναν ειδικό

Αν θέλετε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια όλων των καλεσμένων σας αλλά και των γύρω σπιτιών και κατοίκων, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσλάβετε έναν ειδικό πυροτεχνουργό. Ένας επαγγελματίας όχι μόνο θα σας προσφέρει ηρεμία και θα φροντίσει για όλους τους κανόνες ασφαλείας αλλά θα δημιουργήσει και ένα πραγματικά φαντασμαγορικό σόου. Αν δεν θέλετε να προσλάβετε κάποιον ειδικό, φροντίστε το άτομο που θα ανάβει τα πυροτεχνήματα να είναι ενήλικας, να είναι νηφάλιος και να γνωρίζει όλους τους κανόνες ασφαλείας για τα πυροτεχνήματα. 

Μην χρησιμοποιείτε παράνομα πυροτεχνήματα

Ποτέ μην χρησιμοποιήστε πυροτεχνήματα που δεν έχετε προμηθευτεί από κάποια νόμιμη εταιρεία. Επίσης σε καμία περίπτωση μην δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας πυροτεχνήματα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι παράνομο αλλά είναι και πραγματικά πολύ επικίνδυνο και μπορεί να καταλήξει σε έκρηξη.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης 

Αφού προμηθευτείτε τα πυροτεχνήματα σας από κάποιον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο όπως η nanosfireworks.gr, διαβάστε αναλυτικά όλες τις οδηγίες ασφαλείας και χρήσης και τις προειδοποιητικές ετικέτες. Ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα και συμβουλευτείτε και την εταιρεία που σας παρείχε τα βεγγαλικά για τους τρόπους ορθότερης χρήσης. Διατηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας τόσο από τα άλλα άτομα όσο και από κτήρια και δασικές εκτάσεις. 

Έχετε κοντά έναν κουβά με νερό

Όταν ρίχνετε πυροτεχνήματα θα πρέπει να έχετε κοντά σας έναν κουβά με νερό και ένα λάστιχο διαθέσιμο για χρήση αν χρειαστεί. Χρησιμοποιήστε τον κουβά για να σβήνετε τα πυροτεχνήματα που έχετε ανάψει με επιτυχία αλλά και όσα δεν άναψαν, πριν τα πετάξετε στα σκουπίδια. ΚΡατήστε το λάστιχο κοντά σας για την περίπτωση πυρκαγιάς ενώ καλό είναι να έχετε καταβρέξει το έδαφος ή και το γρασίδι πριν ρίξετε πυροτεχνήματα.  

Κρατήστε προφυλάξεις όταν ανάβετε τα πυροτεχνήματα

Το έδαφος πάνω στο οποίο θα στήσετε τα πυροτεχνήματα θα πρέπει να είναι εντελώς ξηρό και κατά προτίμηση επίπεδο. Προτιμήστε ένα σημείο με ίσιο χώμα ή μία ξύλινη επίπεδη σανίδα. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αναπτήρα και όχι σπίρτα για να ανάψετε τα βεγγαλικά σας. Τέλος, αν ένα πυροτέχνημα δεν ανάψει με την πρώτη μην επιχειρήσετε να το ανάψετε ξανά. 

Κρατήστε τα παιδιά σε απόσταση 

Τα πυροτεχνήματα μπορεί να είναι διασκεδαστικά και για τα παιδιά, αρκεί να παραμένουν σε ασφαλή απόσταση. Τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χειρίζονται πυροτεχνήματα και ακόμα και ως θεατής θα πρέπει να βρίσκονται υπό αυστηρή επίβλεψη ενηλίκου.

Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον γύρω σας

Προγραμματίστε εκ των προτέρων πού θα κάθονται οι καλεσμένοι σας και την κατεύθυνση προς την οποία θα εκτοξεύονται τα εναέρια πυροτεχνήματα. Λάβετε υπόψιν το μέγεθος του χώρου και προσδιορίσετε τις αποστάσεις ασφαλείας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν ανάβετε πυροτεχνήματα κοντά σε εύφλεκτα υλικά, όπως χαρτιά, βενζίνη ή ξερά φύλλα.

Τα πυροτεχνήματα είναι ένα σόου που δεν θα μετανιώσετε, αρκεί να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Βρείτε τα πυροτεχνήματα που επιθυμείτε και για να είστε βέβαιοι τόσο για το εκθαμβωτικό αποτέλεσμα όσο και για την ασφάλεια όλων κατά τη ρίψη τους εμπιστευτείτε την nanosfireworks.gr, με εμπειρία τεσσάρων γενεών.