Με καθυστέρηση μίας ολόκληρης μέρας ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί της Δευτέρας (12/12) η αεροδιακομιδή ηλικιωμένου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ο 82χρονος από την Αγία Ρούμελη Χανίων υπέστη το πρωί της Κυριακής σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και περίμενε 25 ολόκληρες ώρες για την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Όπως μεταφέρθηκε στους κατοίκους του χωριού, το οποίο δεν έχει οδική πρόσβαση αλλά και στους συγγενείς του που ειδοποιήθηκαν από τα Χανιά, λόγω των καιρικών συνθηκών ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω ανέμων, ενώ για τον ίδιο λόγο ήταν αδύνατη η μεταφορά του στα Σφακιά με πλωτά μέσα.

Την εγκατάλειψη τους από την Πολιτεία καταγγέλλουν οι κάτοικοι του οικισμού, ενώ συγκλονίζει με τις δηλώσεις του στο zarpanews.gr, ο γιος του ηλικιωμένου που μαζί με την αδελφή του μετά από περπάτημα τριών ωρών έφτασαν στο πλευρό του.

«Είναι άχρηστοι-τελείως άχρηστοι. Αυτό που ζήσαμε, εύχομαι να μην το ζήσει κανείς άλλος. Πρέπει να φύγουν όλοι από τις θέσεις τους. Δεν γίνεται ένα άτομο 82 χρονών να έχει υποστεί εγκεφαλικό να παραμένει αποκλεισμένο για 25 ώρες, σε ένα χωριό το οποίο δεν έχει δρόμο και να μας κοροϊδεύουν ότι κάθε δέκα λεπτά φεύγει το ελικόπτερο. Γιατί αυτό γινόταν. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν, όσους ενδιαφέρθηκαν, τους πιλότους. Όλους τους άλλους δεν…» τόνισε ο γιος, σε δηλώσεις του κατά την άφιξη στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, με τη συνδρομή από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2022 να πεθαίνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Ελικοδρόμιο έχει, γιατί δεν σηκώθηκε το ελικόπτερο από χθες…» ανέφερε η κόρη του και κατήγγειλε κι αυτή με τη σειρά της αργοπορία.