Είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος κάθε γυναίκας που θέλει να κάνει ένα όμορφο δώρο σε κάποιον άντρα που αγαπάει. Εκ των πραγμάτων, οι άντρες χρειάζονται λιγότερα πράγματα από μια γυναίκα, σωστά;

Ναι μεν αυτό ισχύει, όμως από την άλλη ένας άντρας εκτιμάει στο έπακρο αυτά τα λίγα που έχει. Οπότε το ζητούμενο είναι να βρεις τι θα του αρέσει. Σπαζοκεφαλιά;

Όχι απαραίτητα. Για τον απλό λόγο ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα έχει απόλυτη ανάγκη κάθε άντρας, ακόμα και αν δεν σου περνάει από το μυαλό η τόσο μεγάλη αξία τους.

Συμβουλευτήκαμε λοιπόν τα καταστήματα Prince Stores για να βρούμε το ιδανικό δώρο για τον άντρα. 

Και όλες οι γνώμες καταλήγουν στο best seller προϊόν, την γραβάτα. Είναι ένα αξεσουάρ που χρειάζεται κυριολεκτικά κάθε άντρας. Επιπλέον, είναι ένα δώρο πολύ εύκολο να το διαλέξεις και σε μεγάλο εύρος τιμών για όλα τα βαλάντια. 

Διάβασε παρακάτω γιατί η γραβάτα μπορεί να γίνει φέτος τις γιορτές ο άσος στο μανίκι σου για το τέλειο δώρο και πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη.

Γιατί η γραβάτα είναι τόσο σημαντική για τους άντρες;

Η γραβάτα είναι ένα αξεσουάρ που δεν σχετίζεται μόνο με το καλό γούστο και το στυλ. Σίγουρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επίσημης και φροντισμένης ανδρικής εμφάνισης, αλλά είναι και κάτι πολύ παραπάνω.

Η γραβάτα είναι σύμβολο του άντρα. Σύμβολο της ωριμότητας και της επιτυχίας του. Το σωστό δέσιμο της γραβάτας και ο συνδυασμός της με ένα ταιριαστό κοστούμι είναι στοιχεία που γνωρίζουν όλοι οι άντρες που ξέρουν από καλό στυλ.

Μήπως, όμως, διστάζεις, με τη σκέψη ότι ο καλός σου δεν ντύνεται επίσημα; Το πολύ βολικό με τη γραβάτα ως δώρο είναι ότι μπορεί να βρει τη θέση της σε κάθε γκαρνταρόμπα. Οι άντρες που ακολουθούν συγκεκριμένο dress code στη δουλειά και τις κοινωνικές εμφανίσεις τους χρειάζονται πολλές γραβάτες, αρκετοί μάλιστα κάνουν και συλλογή.

Αλλά και οι άντρες που γενικά ντύνονται πιο casual πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τουλάχιστον μία ή και περισσότερες γραβάτες. Γιατί πολύ απλά κάπου θα τους χρειαστεί. Δεν υπάρχει άντρας που δεν έχει κοστούμι για μια επίσημη περίσταση, οπότε η γραβάτα είναι ένα αξεσουάρ που θα εκτιμηθεί δεόντως.

Πώς να επιλέξεις τη σωστή γραβάτα

Αν δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα, μπορεί να σου φαίνεται βουνό, όμως στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ απλό. Αρκεί να προσέξεις τα εξής:

  • Ύφασμα: Τα κυριότερα υφάσματα στη γραβάτα είναι το μετάξι, το μαλλί και το συνθετικό. Οι μεταξωτές γραβάτες είναι οι ακριβότερες, ενώ οι μάλλινες είναι ιδιαίτερες, καθώς είναι πιο casual και δένονται με χοντρό κόμπο. Μια ασφαλής και οικονομική επιλογή είναι οι γραβάτες από τεχνητό μετάξι που συνδυάζουν την πολυτέλεια με τη μοντέρνα αισθητική.
  • Πλάτος: Υπάρχουν λεπτές γραβάτες που συνδυάζονται με κοστούμια σε skinny γραμμή, αλλά και πιο φαρδιές για ένα κλασικό look.
  • Χρώμα και μοτίβο: Η πιο safe κίνηση είναι να δωρίσεις μια μονόχρωμη γραβάτα σε μπλε ή μπορντό χρώμα, γιατί ταιριάζουν με τα πάντα. Αν η γραβάτα προορίζεται για άντρα που γενικά υιοθετεί το chic look, τότε μπορείς να κάνεις μια λίγο πιο τολμηρή επιλογή με ιδιαίτερο χρώμα, όπως πετρόλ ή μωβ, ή να επιλέξεις γραβάτα σε ριγέ ή πουά μοτίβο. Αν από την άλλη πρόκειται για άντρα με μεγάλη συλλογή, τότε μια floral ή μπροκάρ γραβάτα θα του προσθέσει την εκκεντρικότητα που αναζητά.

Το μόνο, λοιπόν, που πρέπει να προσέξεις είναι το στυλ του αγαπημένου σου άντρα, ώστε η γραβάτα που θα του κάνεις δώρο να βρει τη θέση της στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις να ψάχνεις, δες τη μεγάλη συλλογή των Prince Stores σε γραβάτες όλων των ειδών και σχεδίων και μάλιστα κάτω από 40€ για το ιδανικό δώρο στην ιδανική τιμή.