Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Αττικού ο 5χρονος που το βράδυ της Κυριακής 27/11 έχασε τις αισθήσεις του όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά του στον Κολωνό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το παιδί παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια. Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα καθώς δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα, όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες, το ήπαρ.

Γιατροί της ΜΕΘ ανέφεραν πως επειδή τα παιδιά συνήθως έχουν δυνάμεις σε σχέση με τους ενήλικες, πάντα προσβλέπουν σε ένα θαύμα. Όλα θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόσο έμεινε ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο.

Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζει η Πυροσβεστική είναι ο 12χρονος αδερφός του να προκάλεσε κατά λάθος τη φωτιά και οι καπνοί να μπήκαν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο 5χρονος με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες. Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά να ξέσπασε από μαγειρικό σκεύος και να επεκτάθηκε στον χώρο.

Στον πατέρα του 5χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Θα απολογηθεί την Τετάρτη 30/11.

Ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του Star τις δραματικές στιγμές μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Ο ίδιος ήταν ξαπλωμένος και κοιμόταν, ενώ η μητέρα των παιδιών είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι ακούω φωνές στα αυτιά μου “μπαμπά βοήθεια, βοήθεια“. Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. “Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;{. Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας των παιδιών.

Η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδί, τέταρτο, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι αλλά είχε πάει στον παππού του.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε σπαρακτικά στο Star: «Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει να θαύμα μόνο αυτό λέω. Μακάρι. Τίποτα άλλο…». «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το συνεφέρει» δήλωσε η θεία του.