Νέα στοιχεία για την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας είναι πιθανό να υπάρξουν και βροχές σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τους χάρτες που έδειξε στο δελτίο της ΕΡΤ ο παρουσιαστής.

Αρχικά για αύριο, Σάββατο 17/9, η θερμοκρασία στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές θα φτάσει τους 36 βαθμούς (θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στις ακτές και στα ορεινά), ωστόσο στο βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας η πρόγνωση δείχνει βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τις 21-36 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει και θολούρα. Στη Θεσσαλονίκη, τις θερμές ώρες αναμένεται να πυκνώσουν τα σύννεφα και σίγουρα θα υπάρξουν βροχές στους γύρω νομούς.

Όσο για την Κυριακή 18/9 ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει με την στροφή των ανέμων σε βόρειους και την πτώση της θερμοκρασία να ξεκινάει από τα βόρεια, ενώ βροχές αναμένεται να δουν και τα δυτικά της Πελοποννήσου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως ο καιρός στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς την Τετάρτη (20/9) ενδέχεται να έχουμε βροχές σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, όμως το πόσο αξιόλογες θα είναι θα το δούμε από τη Δευτέρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού