Για τη μάχη που δόθηκε με τις φλόγες ενώ μαινόταν η φωτιά στην Πεντέλη μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων. Ο Ηλίας Λιόλιος εστίασε στη μεταφορά των παιδιών και στις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα πέριξ του νοσοκομείου.

«Εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και η Πυροσβεστική θα είχε χαθεί η μάχη» υπογράμμισε και μίλησε για την εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

«Τα παιδιά βρίσκονται στα άλλα δύο νοσοκομεία, στα άλλα δύο Παίδων, το ”Αγλαΐα Κυριακού” και το ”Αγία Σοφία”, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης, εκκενώθηκε και δεν είχαμε πρόβλημα, και τα παιδιά και οι εργαζόμενοι. Έχουν μείνει πάνω οι υπεύθυνοι ασφαλείας, για να μπορέσουν να βοηθήσουν. Όσοι άνδρες δεν είναι σε άδεια, κλήθηκαν να βοηθήσουν και είναι πάνω τώρα. Για ό,τι χρειαστεί. Κάθε χρόνο βγαίνει άγημα για άνδρες και γυναίκες που μπορούν να βοηθήσουν» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Αργά το βράδυ της Τρίτης, που είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο η φωτιά πλησίασε πάρα πολύ στην τεχνική υπηρεσία που είχαμε με τα οξυγόνα και αυτά, αλλά με τις συντονισμένες προσπάθειές μας, κατασχέθηκε η φωτιά και δεν επεκτάθηκε» συμπλήρωσε.

«Όλα τα παιδιά απομακρύνθηκαν, και τα 36 παιδιά που ήταν πιο βαριά περιστατικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και με λεωφορείο που έβαλε το υπουργείο. Είναι καλύτερη η κατάσταση, προς το παρόν δεν υπάρχει φωτιά κοντά στο νοσοκομείο» επεσήμανε ο κ. Λιόλιος.

«Είναι εθελοντές, υπάρχουν και 2 πυροσβεστικά οχήματα στον προαύλιο χώρο και βρίσκονται σε επιφυλακή, για παν ενδεχόμενο» είπε κλείνοντας.