Αυτοδιοικητικός παράγοντας στην Ανατολική Αιγιάλεια φαίνεται ότι είναι ο 47χρονος άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του χθες στην πύλη της 116 Πτέρυγας Μάχης. Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Δρομοκαΐτειο.

Για τέσσερες ώρες συνομιλούσαν μαζί του διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. με τον άνδρα να αρνείται να απομακρυνθεί από το σημείο. Μετά την πρόσκρουση στην πύλη του στρατοπέδου ο 47χρονος συνελήφθη και πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Όπως ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο 47χρονος όχι μόνο δεν τα χρησιμοποίησε, αλλά δεν επέδειξε καμία στιγμή επιθετική συμπεριφορά. Σε τσαντάκι που έφερε μαζί του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη 1:00 της Δευτέρας, όταν ο 47χρονος, που διαμένει μόνιμα σε ορεινό χωριό της ανατολικής Αιγιαλείας, έφθασε οδηγώντας έξω από την 116 ΠΜ. Η παρουσία του κινητοποίησε το προσωπικό ασφαλείας της στρατιωτικής μονάδας προτρέποντας τον άμεσα ν’ αποχωρήσει από την απαγορευμένη ζώνη

Η μη συμμόρφωσή του στις εντολές σήμανε συναγερμό και στην περιοχή άμεσα βρέθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας. Κλήθηκε και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ, το έργο του οποίου αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση καθώς ο 47χρονος δεν έδειχνε διάθεση να συνεργαστεί.

Περίπου στις 5 το πρωί ξαφνιάζοντας τους πάντες πήρε την απόφαση να βάλει μπρος το αυτοκίνητο και να πέσει στην πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου. Κατά τη σύλληψη του παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και προ τετραμήνου νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική στην Αθήνα.

Μετά τη σύλληψή του εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την περιπέτειά του συγγενικά του πρόσωπα, όμως ζήτησε να μην αναμιχθούν και τα απείλησε με μηνύσεις.