Για τον Μάκη που αυτοκτόνησε στον Κολωνό μίλησε μητέρα συμμαθητή του επισημαίνοντας πως «ο διευθυντής του σχολείου ξέρει τα πάντα». «Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, που ό,τι κι αν του γινόταν, το εκλάμβανε ως αστείο» είπε για τον 14χρονο αλλά συμπλήρωσε «ήταν όμως προβληματισμένος έντονα από τον χωρισμό των γονιών του».

«Να μην υπάρξει άλλος Μάκης», έχει γράψει το χέρι κάποιου παιδιού σε τοίχο έξω από το σχολείο του 14χρονου που έβαλε τέλος στην ζωή του υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα εκφοβισμού στο μέλλον.

Η μητέρα ενός συμμαθητή του 14χρονου, με τον οποίο ο μαθητής έκανε παρέα και εκτός σχολείου, στράφηκε κατά του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος επιμένει πως δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία ούτε υπέπεσε στην αντίληψη καθηγητών περιστατικό bullying σε βάρος του 14χρονου.

Όπως είπε η μητέρα του φίλου και συμμαθητή του Μάκη που μίλησε υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (19/5) «από όσα μας έχουν πει τα παιδιά μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωρίζει τα πάντα ο διευθυντής. Το θέμα είναι γιατί προσπαθεί να συγκαλύψει τα παιδιά αυτά, που είναι σαν συμμορία. Τσακώνονται στον Κολωνό, τσακώνονται παντού, είναι ”σεσημασμένα”, τα γνωρίζει και η Αστυνομία τα παιδιά».

«Φθάσαμε στο σημείο να χάσουμε τον 14χρονο Μάκη και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο θύμα» τόνισε η γυναίκα η οποία μία ημέρα μετά την κηδεία του 14χρονου, επεδίωξε, μαζί με ακόμη δεκάδες γονείς, να συναντηθεί με τον διευθυντή του σχολείου.

«Πάντα ήταν ένα παιδί που απομονωνόταν»

Αναφερόνη στον 14χρονο δήλωσε πως «ο Μάκης ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, που ότι κι αν του γινόταν, ο Μάκης το εκλάμβανε ως αστείο και ακόμη και μπροστά στους συμμαθητές του χαμογελούσε. Αν όμως μέσα του έκλεινε τον πόνο του και δεν ήθελε να το δείχνει, αυτό δεν το ξέρουμε» και συμπλήρωσε «πάντα ήταν ένα παιδί που απομονωνόταν. Θα πήγαινε στα άλλα παιδιά, θα έλεγε την καλημέρα του, αλλά θα απομονωνόταν».

Η μητέρα του συμμαθητή του Μάκη ανέφερε ο 14χρονος δεν είχε πει στο δικό της παιδί οτιδήποτε σχετικά με επιθέσεις από ομάδες ανηλίκων. «Δεν είχε πει ποτέ κάτι άλλο για αυτά που ακούγονται» και συμπλήρωσε πως «ο χωρισμός με τους γονείς του τον είχε πάντα πάρα πολύ προβληματισμένο. Τίποτα άλλο. Αυτό μόνο».