Το σοκ και ο προβληματισμός που έχουν προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 14χρονου παιδιού στον Κολωνό δεν λένε να κοπάσουν, με τις πληροφορίες που έρχονται από την υπόθεση να είναι πολλές και διαφορετικές και εξίσου πολλά να είναι και τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τι τελικά συνέβη.

Να σημειωθεί ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε μετά από κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

Λόγω της έντονης φημολογίας που αναπτύχθηκε, για συμμετοχή του 14χρονου σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι πρόκλησης, μοιραία το βάρος πέφτει τους έμπειρους αναλυτές της Δ.Η.Ε. στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό τηλέφωνο και κάθε ηλεκτρονική συσκευή (σ.σ. ηλεκτρονικός υπολογιστής, τάμπλετ) του 14χρονου. Tην ίδια ώρα, το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξετάζει κάποιες μαρτυρίες συμμαθητών του, ότι ο 14χρονος είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού (σ.σ. bullying), με τον ίδιο να μην απαντά στις προκλήσεις παρότι αθλητής πολεμικών τεχνών (σ.σ. παγκράτιο).

Στην ουσία, τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές αναφορικά με την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είναι δύο. Το γεγονός ότι η έρευνα δόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνει πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο ανήλικος είχε δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενδεχομένως να σχετίζεται με το παιχνίδι προκλήσεων «blackout».

Το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται ήδη στη Δ.Ε.Ε. και πληροφορίες που δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιωθούν από επίσημες πηγές, αναφέρουν ότι υπάρχουν «ευρήματα που ενδεχομένως να συνδέονται με τον θάνατο του». Την ίδια ώρα, στη ΓΑΔΑ και το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του 14χρονου, ενώ εξετάζεται και το κατά πόσον ευσταθούν οι ισχυρισμοί συμμαθητών του περί bullying εντός του σχολείου.

«Δύσκολη η κατάσταση στο σχολείο μας αλλά δεν είχαμε εικόνα για bullying στο μαθητή» λέει στο Newsbeast ο διευθυντής του σχολείου

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής του σχολείου που φοιτούσε ο 14 χρονος εμφανίζεται σκεπτικός σχετικά με τις μαρτυρίες των μαθητών στις τηλεοπτικές κάμερες πολλές από τις οποίες κάνουν λόγο για ένα έντονο bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του o 14χρονος.

Όπως μας είπε ο διευθυντής του 54ου γυμνασίου Αθηνών στον Κολωνό, κος Νικολόπουλος: «Κατ’ αρχάς αυτό που συνέβη είναι ένα φοβερά σοκαριστικό και πολύ θλιβερό γεγονός. Πρέπει να πω όμως ότι στο σχολείο μας δεν είχαμε ποτέ καμία καταγγελία για αυτό το θέμα, ότι δηλαδή το παιδί δέχεται βία και bullying, γι’ αυτό και πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Οι συνάδελφοι που ρωτήθηκαν, όλοι μιλάνε για ένα πολύ ζωηρό παιδί και πως ακόμα και την περασμένη Παρασκευή, που ήταν η τελευταία μέρα που τον είδαμε, ήταν πολύ ζωηρός και μάλιστα συζήταγε με τους συμμαθητές του σε εύθυμο τόνο πότε θα τελειώσει το σχολείο για φέτος. Δεν ήταν ένα χαμηλών τόνων παιδί, είχε και τις εντάσεις του και υπερασπιζόταν πολύ καλά τον εαυτό του. Δεν ήταν ένα μαζεμένο παιδί και επίσης δεν μας είχε κάνει ποτέ παράπονο για κάτι».

Οι συμμαθητές του 14χρονου χρησιμοποιώντας τις σχολικές τσάντες τους, σχημάτισαν το όνομά του στο προαύλιο του σχολείου

«Βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα- δεν ξέρουμε τι συνέβαινε στον ψυχικό του κόσμο και μπορεί και όντως να αισθανόταν πολύ άσχημα στο σχολείο, θα φανούν όλα αυτά. Οι συμμαθητές του όμως, με τους οποίους επίσης μίλησα, πριν έρθουν τα κανάλια δεν μου έδωσαν εικόνα στοχοποίησης και bullying του μαθητή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το σχολείο μας είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο σχολείο και υπάρχει έντονη βία ανάμεσα στους μαθητές. Πρόκειται όμως για ένα κοινωνικό φαινόμενο σε έξαρση, το οποίο απασχολεί πάρα πολλά ελληνικά σχολεία και όχι μόνο το δικό μας. Εμείς έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στα παιδιά και θα περιέγραφα αυτό που συμβαίνει περισσότερο ως συνεχείς τσακωμούς και διενέξεις μεταξύ τους. Συχνά τα παιδιά έρχονται στο γραφείο μου και προσπαθώ να τα συμφιλιώσω, άλλες φορές δίνουμε αποβολές.

Για παράδειγμα, για το περιστατικό που ακούστηκε με τα νεράντζια είναι κάτι που έγινε στο σχόλασμα την περασμένη Παρασκευή και αφού τα παιδιά είχαν φύγει από το σχολείο γιατί στο σχολείο δεν έχουμε νεραντζιές. Τσακώθηκαν 3-4 παιδιά και άρχισαν το νεραντζοπόλεμο. Μου μίλησε ένα παιδί που συμμετείχε σε αυτό το περιστατικό και μου είπε ότι τσακώθηκαν μεταξύ τους όλα τα παιδιά.
Επίσης, μέχρι πρότινος το παιδί ερχόταν κάθε μέρα στο γραφείο μου να του τυπώσω το edupass (σ.σ πιστοποιητικό ότι έχει γίνει το self test για τον κορονοϊό) γιατί δεν είχαν εκτυπωτή στο σπίτι. Ήταν πάντα χαμογελαστός. Έχω δηλαδή την ίδια εικόνα που έχει και ο προπονητής του- ένα παιδί ζωηρό αλλά και δυνατό, σκεφτείτε ότι μου έριχνε ένα κεφάλι.

Ό,τι και από τα δύο και να συμβαίνει, θέλει μεγάλη προσοχή στο τι αναπαράγεται, σας υπενθυμίζω ότι η έρευνα έχει στραφεί και στο ηλεκτρονικό κομμάτι».