Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές και γονείς των Καλλιτεχνικών Σχολείων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η διαμαρτυρία τους αφορά, μεταξύ άλλων, στα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στα καλλιτεχνικά σχολεία, ιδιαίτερα στις ειδικότητες.

«Δεύτερο ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα είναι αυτό των κτηριακών υποδομών. Είναι εκτεταμένο το φαινόμενο της στέγασης μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε ακατάλληλες υποδομές, η συστέγαση με άλλα σχολεία, η λειτουργία τμημάτων σε container, η λειτουργία κατευθύνσεων και συνόλων σε διαδρόμους ή ακόμα και κάτω από σκάλες, η μεταστέγαση σχολείων σε νέες δομές, εξίσου ανεπαρκείς και ακατάλληλες (Καλλιτεχνικό Αθήνας, Μουσικό Μυτιλήνης)» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Αναφέρεται επίσης η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου δημόσιου φορέα, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης του συνόλου των μαθητών εν μέσω πανδημίας ενώ, «πάγιο αίτημα είναι η απονομή κατατακτηρίων εγγράφων στους αποφοίτους, ώστε να αναγνωρίζεται υποχρεωτικά το επίπεδο των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών τους, αλλά και το αίτημα για την διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων στα αντικείμενα της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής και των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων».

Τέλος, ζητούν να αναθεωρηθεί το πλαίσιο επανεξέτασης των μαθητών, που δεν επιτυγχάνουν την προβλεπόμενη βάση σε ένα μουσικό μάθημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.