Ένα θέατρο άδειο και σκοτεινό που «μυρίζει» πόλεμο. Ένα πιάνο παλιό, ταλαιπωρημένο από τους βομβαρδισμούς, ένα σκαμπό σκισμένο και πάνω σε αυτό καθισμένος ο Στέλιος Κερασίδης με μαύρα σημάδια στο πρόσωπο. Πιο δίπλα ένα πανό που γράφει «PLEASE STOP THE WAR». Με αυτό το πολεμικό σκηνικό που συγκλονίζει τους πάντες ο 10χρονος πιανίστας στέλνει το δικό του ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα μέσω της νέας σύνθεσής του Anti-War Etude (Αντιπολεμική Σπουδή).

Στο βλέμμα του Στέλιου όταν αγγίζει με τα δάχτυλά του τα πλήκτρα του πιάνου αποτυπώνεται έντονα η αγωνία για το παρόν αλλά και το μέλλον ενός κόσμου που δοκιμάζεται ξανά και βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι.

Φωνάζοντας μέσω της δύναμης που έχει η μουσική ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο Στέλιος Κερασίδης αναφέρει στο Newsbeast: «Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε το κόσμο αλλά σίγουρα αξίζει να το προσπαθήσουμε».

«Ο καθένας μας όπως μπορεί…Τα δικά μου όπλα είναι το πιάνο και οι νότες και εύχομαι να πετύχουν τον στόχο τους» τονίζει ο 10χρονος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης και εστιάζοντας στο πώς αποφάσισε να γυρίσει το αντιπολεμικό βίντεό του εξηγεί: «Ένιωσα ότι εμείς τα παιδιά δεν μπορούμε να καθόμαστε να βλέπουμε τον πόνο και τη θλίψη του πολέμου χωρίς να κάνουμε τίποτα».

«Έχουμε δικαίωμα στην ειρήνη και οφείλουμε να το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο»

«Εμείς τα παιδιά έχουμε το δικαίωμα στην ειρήνη και οφείλουμε να το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο. Ο πόλεμος δεν είναι λύση και πρέπει να σταματήσει» υπογραμμίζει ο 10χρονος πιανίστας.

Δείτε το βίντεο του Στέλιου Κερασίδη:

«Θα συνθέσω μουσική, θα φτιάξω βίντεο, θα σας κοιτάξω στα μάτια και θα φωνάξω δυνατά: PLEASE STOP THE WAR»

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook ο Στέλιος Κερασίδης επίσης τονίζει: «Στον πόλεμο αυτό εγώ δεν θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα».

«Θα μιλήσω, θα ρωτήσω, θα συνθέσω μουσική, θα φτιάξω βίντεο, θα σας κοιτάξω στα μάτια και με μια φωνή -τη φωνή όλων των παιδιών του κόσμου- θα φωνάξω δυνατά: PLEASE STOP THE WAR» προσθέτει.

Στο πόλεμο αυτό εγώ δε θα κάτσω με τα χέρια σταυρωμένα. Θα μιλήσω, θα ρωτήσω, θα συνθέσω μουσική, θα φτιάξω βίντεο, θα…

Posted by Stelios Kerasidis on Monday, March 14, 2022