Η κακοκαιρία Φίλιππος έχει φτάσει και στην Αττική, όπου σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας βίντεο με τα χιόνια που πέφτουν σε περιοχές της Αθήνας…

Η εικόνα στο Μαρούσι το πρωί της Πέμπτης 10/3

Χιονόπτωση στο Μαρούσι το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022.

Posted by Meteo Gr on Thursday, March 10, 2022

Μενίδι

LIVE ΜΕΝΙΔΙ

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, March 10, 2022

Φυλή Αττικής

❄❄Φυλή Αττικής ❄❄Βίντεο: Chris Papadiotis

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Άνω Λιόσια

Άνω Λιόσια πυκνή χιονόπτωση.Βίντεο: Konstantinos Tsarouhas

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Κερατέα

Χιονόπτωση και μερική χιονόστρωση (χιονόστρωση στις εύκολες επιφάνειες) στην Κερατέα. Η θερμοκρασία κατά την ώρα της έξαρση στα 210 μέτρα έφτασε τους 0.9 βαθμούς Κελσίου. Βίντεο:Δημήτρης Προκοβάς

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Θρακομακεδόνες

Αρκετό χιόνι πέφτει στους Θρακομακεδόνες.Βίντεο: Giota Koini

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Μαλακάσα

Ισχυρή χιονόπτωση στην Μαλακάσα πριν λίγη ώρα.Βίντεο: Kostas Kokkolas FORECAST WEATHER

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

❄Πεύκη Αττικής τώρα.Φώτο: Anestis kotsikos

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Διόνυσος Αττικής ❄Φώτο: Manolis Kokosalakis

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, March 9, 2022

Έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο, πάνω από μισό μέτρο το χιόνι

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη ένταση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πλήττεται η Μαγνησία από την κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, αλλά και την Όθρυ.

Πολύ χιόνι πέφτει και πάλι στο ανατολικό Πήλιο και κυρίως στην περιοχή της Ζαγοράς, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά. Η χιονόπτωση είναι επίσης έντονη και στις περιοχές της Τσαγκαράδας, του Νεοχωρίου, της Αργαλαστής και σε όλο το Νότιο Πήλιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνεχής χιονόπτωση υπάρχει και στις δυτικές περιοχές του Πηλίου μέχρι και τα προάστια του Βόλου, όπως στην Ανακασιά, τον Άνω Βόλο και την Άλλη Μεριά.

Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 50 αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο του Πηλίου, αλλά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επιβεβλημένη, αφού σε πολλά σημεία υπάρχει πάγος.

Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν εκτελεί τα δρομολόγια προς τα χωριά του Πηλίου πλην εκείνων προς την Άφησσο, αφού ακόμη και τα παραθαλάσσια χωριά έχουν καλυφθεί από χιόνι που φθάνει ως το κύμα.

Κλειστά παραμένουν και σήμερα,όπως και χθες, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά στα Καλά Νερά, την Μηλίνα και τον Λαύκο και επί 24ωρης βάσης στην περιοχή επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα και έχει δημιουργηθεί στο “Δέλτα” της Αργαλαστής σταθμός προμήθειας αλατιού. Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο από το πρωί και υπάρχουν περιοχές με πολύ χαμηλή ορατότητα, ενώ για τον αποχιονισμό βγήκαν γκρέιντερ και τρακτέρ, προκειμένου να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν. Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά και η θερμοκρασία είναι στους -6 βαθμούς. Από τον Άνω Βόλο και πάνω χρειάζονται αλυσίδες για όσα αυτοκίνητα κινούνται προς Πορταριά και Μακρυνίτσα».

Πολύ έντονη επίσης είναι η χιονόπτωση και στα ορεινά της επαρχίας Αλμυρού, στην Όθρυ και μέχρι την Ανάβρα, αλλά και στο Κεραμίδι.