Καμένα φορτηγά στο Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής. Καπνοί συνεχίζουν να βγαίνουν, ενώ οι πυροσβέστες κάνουν έρευνες μέσα στο πλοίο. Είναι οι νέες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική, την ώρα που συνεχίζουν να αγνοούνται 10 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι. Εξειδικευμένα συνεργεία και στελέχη της ΕΜΑΚ συνέχισαν και σήμερα τις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Στο εσωτερικό του πλοίου δεν υπάρχουν φλόγες παρά μόνο καπνοί, ενώ έχει οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθούν η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και η πτώση των θερμοκρασιών.

«Θα ψαχτεί όλο το πλοίο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε τι ποσοστό έχει σβήσει η φωτιά, γιατί η εξωτερική εικόνα, που αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι ότι η φωτιά έχει πια περιοριστεί σημαντικά, δεν έχει σχέση με την εσωτερική εικόνα και το τι συνεχίζει να κατακαίγεται εντός. Η εξωτερική εικόνα ξεγελάει», τόνιζαν νωρίτερα στο Newsbeast από την Πυροσβεστική.

Για τις θερμοκρασίες που επικρατούν στο πλοίο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η θερμική κάμερα στο εξωτερικό κομμάτι του καραβιού, δείχνει ότι σε κάποια σημεία η θερμοκρασία φτάνει και τους 300 και τους 400 βαθμούς Κελσίου. Όπως όμως μας είπαν: «Δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε ποια είναι η εσωτερική θερμοκρασία. Όσο περνούν οι ημέρες αυτή πέφτει και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιχειρούμε και περισσότερη ώρα. Η έρευνα δεν εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία αλλά πραγματοποιείται σε όλο το πλοίο. Κάποιος αγνοούμενος μπορεί να υπάρχει σε οποιοδήποτε σημείο του καραβιού».