Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, τα οποία θα επηρεάσουν αρκετά και την Αττική. Έτσι, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αλλά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, το Σαββατοκύριακο (19 και 20 Φεβρουαρίου), θα εμφανιστεί ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές, ενώ ο υδράργυρος θα έχει μια μικρή άνοδο.

Παρόλα αυτά, από την Δευτέρα (21/2) θα έρθουν οι πρώτες μπόρες αρχικά στην Ήπειρο, ενώ την Τρίτη (22/2) βροχές θα εμφανιστούν στη Νότια Ελλάδα και στην Αττική. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν την Τετάρτη (23/2) σχεδόν σε όλη την επικράτεια, όχι όμως και στο Λεκανοπέδιο, όπου θα βρεθεί στο «στόχαστρο» του καιρού για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ότι αναμένεται αίθριος καιρός, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Στερεά από 1 έως 17, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο από 2 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.