Τη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου συνεργασίας και με όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας με σταθερό στόχο τη χάραξη στοχευμένης βιομηχανικής πολιτικής με επίκεντρο την αύξηση των θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και την ισόρροπη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προωθεί η γενική γραμματεία Βιομηχανίας.

Με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τόλιου πραγματοποιήθηκε σήμερα ακόμη μία συνάντηση, αυτή τη φορά με το γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ Νίκο Βέττα, σχετικά με ζητήματα βιομηχανικής πολιτικής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο συνεργάτης του ΙΟΒΕ ‘Αγγελος Τσακανίκας.

Ο κ. Βέττας τόνισε την σημασία σύνδεσης της επιχειρηματικότητας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και την ανάγκη μελέτης και προτεραιοποίησης των επιμέρους παραγωγικών κλάδων σε συνδυασμό και με την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο αυτής. Με τη σειρά του ο κ. Τσακανίκας επεσήμανε τις δυνατότητες σχεδιασμού και προώθησης εξειδικευμένων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ).