Voucher 200 ευρώ θα μπορούν να διεκδικήσουν 160.000 εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα, για την αγορά laptop και tablet, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Τα χρήματα θα δοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, ενώ η απόκτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού μπορεί να γίνει από προμηθευτή της επιλογής του δικαιούχου.

Παρόλα αυτά, δικαιούχοι είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές.

Αντιθέτως, εξαιρούνται μόνο οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν, θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες θεσμικού χαρακτήρα, ώστε να τεθεί σε λειτουργία σχετική πλατφόρμα.

Πώς θα δοθούν τα χρήματα

Όταν λειτουργήσει η πλατφόρμα, οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς Τaxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα.

Κατόπιν θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να τη χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Σημειώνεται, πως το voucher 200 ευρώ είναι μέρος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ως στόχο έχει την «περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης».

Παράλληλα, έχει ήδη εξασφαλιστεί voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών.