Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), με αφορμή την ανακοίνωση του προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή διευθυντών σχολείων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ κάνει λόγο για «παντελή έλλειψη γνώσης της σχολικής πραγματικότητας» από πλευράς υπουργείου και «απαξίωση» της «κορυφαίας για τον Κλάδο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. διαδικασία της πραγματοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και της 84ης Γ.Σ. του Κλάδου», ενώ αναφέρει ότι το υπουργείο επιδεικνύει «προχειρότητα» στη διαδικασία της επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών, η οποία «έχει αντίκτυπο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η 10η Ιουνίου, η οποία έχει οριστεί για την πραγματοποίηση των εκλογών στους συλλόγους διδασκόντων, είναι ημέρα κατά την οποία δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα βρίσκονται σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «η αλλαγή της ημέρας των Γ.Σ. είναι αδύνατη αφού, πέρα από όλα τ’ άλλα, έχει εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να επανακαθοριστεί για πρακτικούς (αφού δεν υπάρχει διαθεσιμότητα) αλλά και οικονομικούς λόγους (θα πρέπει να πληρωθούν εκ νέου τα έξοδά τους)».
Εξάλλου, η ΔΟΕ αναφέρει ότι «οι ημέρες της 23ης και 24ης Ιουνίου που ορίστηκαν για την ανάληψη υπηρεσίας Διευθυντών και υποδιευθυντών, είναι ημέρες κατά τις οποίες πραγματοποιείται η 84η Γ.Σ. του Κλάδου στην οποία πολλοί από τους παραπάνω θα είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, θα βρίσκονται στην Αθήνα και δε θα είναι δυνατό να αναλάβουν υπηρεσία στις περιοχές όπου υπηρετούν».

Τέλος, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την αλλαγή των ημερομηνιών και προτείνει ως καταλληλότερη ημέρα την 15η Ιουνίου. «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να διορθώσει αυτά που, τουλάχιστο, διορθώνονται και να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή των παραπάνω ημερομηνιών με τρόπο που να μη δημιουργεί κι άλλα προβλήματα και να μην προσβάλλει τις εκλογικές διαδικασίες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.