Μπορεί να έχουν περάσει έξι ημέρες από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», όμως τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί τελείως στην Αττική, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η κυκλοφορία γίνεται μετ’ εμποδίων, ενώ πολλά σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αγώνα δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ οι δήμοι προσπαθούν να λύσουν τα ζητήματα που υπάρχουν λόγω των χιονιών σε αρκετούς δρόμους και παράδρομους.

Την ίδια ώρα, η κόντρα της Αττικής Οδού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζεται, με γυναίκα οδηγό που έμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 16 ώρες να κάνει την αρχή, καταθέτοντας αγωγή κατά της πρώτης, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Αποζημιώσεις σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από ένα 24ωρο λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας», ενώ ανέφερε πως ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί.

Τόνισε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν.