Στα λευκά ντύθηκε από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα και η Ρόδος, όπου χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση από χθες το απόγευμα. Η Ρόδος, όπως και όλα τα νησιά του Αιγαίου ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστό ότι θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία αλλά δεν παύουν οι εικόνες από το χιόνι πλάι πλάι με το νερό της θάλασσας να παραμένουν εντυπωσιακές.

Η χιονόπτωση άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας, από τις ορεινές περιοχές του νησιού αλλά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σήμερα το χιόνι φτάνει ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και σε πιο πεδινές περιοχές, σε αρκετές από τις οποίες είχε να χιονίσει εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, επειδή υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις στις περιοχές όπου το χιόνι ήταν πυκνόρερο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, από χθες το βράδυ, με την συνδρομή της αστυνομίας και εθελοντών έκλεισε τους δρόμους προς τις ορεινές περιοχές του Αταβύρου και του Προφήτη Ηλία και απαγόρευσε την κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι και στη Ρόδο η αυριανή μέρα έχει κηρυχθεί ως αργία.