Για την ενθαρρυντική εικόνα που καταγράφεται στην πορεία του κορονοϊού στη Λάρισα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (24/1) ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, Απόστολος Κομνός.

«Έχει αρχίσει και αποκλιμακώνεται η κατάσταση. Οι εισαγωγές που είχαμε τις τελευταίες ημέρες είναι μονοψήφιες σε αριθμό ασθενών και πλέον υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στην πόλη και όλη την περιφέρεια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ κ. Κοντός επεσήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Θεσσαλία αποκλιμακώνεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κυριακή 23/1 όταν και εντοπίστηκαν 266 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

«Έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί»

«Θέλω να ελπίζω ότι τηρώντας τα μέτρα, σιγά σιγά θα φτάσουμε στην ποθούμενη αποκλιμάκωση για να μην έχουμε πίεση στα νοσοκομεία της πόλης μας», είπε.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο».

«Στο νοσοκομείο μας έχουν προστεθεί και γραμμές εμβολιασμού παιδιών αλλά έχει δοθεί και στους ιδιώτες η δυνατότητα εμβολιασμών και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε έναν ικανό αριθμό εμβολιασμού» δήλωσε ο Απόστολος Κομνός.