Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, οι οποίοι το πρωί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», διεκδικώντας την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2016, στο σύνολο του κλάδου.

Την ίδια ώρα προκλήθηκε ένταση, καθώς η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική με απόφαση του δικαστηρίου, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης αλλά και από την παρουσία δύναμης αστυνομικών με διμοιρίες των ΜΑΤ στον χώρο έξω από το αεροδρόμιο, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, πραγματοποιείται συνάντηση των δύο πλευρών, παρουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, στο γραφείο του αερολιμενάρχη Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ», σε πρόσφατη γενική συνέλευση των εργαζομένων, είχε αποφασίσει να ξεκινήσει ένας αγώνας προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους, με 24 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, ενώ έντονα έχει αντιδράσει ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.