Ο φόβος ήταν αυτός που κράτησε τους γονείς να μην κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό στον 14χρονο αγόρι από τη Φθιώτιδα, το οποίο έχασε τη μάχη με τον ιό, ενώ είχε βαρύτατα υποκείμενα νοσήματα, μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που νόσησε.

«Είχε τέσσερις ημέρες πυρετό και την Τρίτη άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση, έχω οξυγόνο στο σπίτι, νεφελοποιητές και τα πάντα, εισπνεόμενες μάσκες, είχαμε χρόνια ολόκληρα αυτή την ιστορία, έπεσε το οξυγόνο» τόνισε ο πατέρας του στο Mega.

«Είχα μιλήσει με τον γιατρό μας είπε να το κάνουμε, “δεν νομίζω” μας είχε πει να τον πειράξει αλλά ήταν τέτοιο παιδί που αναρωτιόμασταν τι να κάνουμε, φοβόμασταν να πάρουμε ρίσκο» τόνισε ο πατέρας του 14χρονου αγοριού.

Το 14χρονο αγόρι νόσησε σοβαρά και νοσηλεύτηκε αρχικά στην Λαμία το πρωί της Τρίτης που μας πέρασε, όταν τα πράγματα χειροτέρεψαν, μεταφέρθηκε αυθημερόν στην Αθήνα και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής του λειτουργίας, χθες διασωληνώθηκε και ετέθη σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε λόγω της βαριάς πνευμονίας και του συνυπάρχοντος υποκείμενου νοσήματος» ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας.

«Η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη, υπήρχε φόβος»

«Η οικογένεια νοσούσε από κορονοϊό εδώ και μία εβδομάδα το παιδάκι αυτό ήταν ένα παιδάκι με προβλήματα, ΑΜΕΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη. Πατέρας, μητέρα, το παιδί και άλλο ένα παιδάκι. Γενικά υπήρχε έτσι ένα ψιλοάγχος, κατά κάποιο τρόπο φόβος, δεν ήταν δηλαδή στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, καμία σχέση» ξεκαθάρισε φίλος της οικογένειας. «Ο φόβος του εμβολίου τους κράτησε ανεμβολίαστους» ανέφερε.