Πολύ ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά της χώρας το πρωί της Παρασκευής (14/1), σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν ο ανέφελος ουρανός και η χιονοκάλυψη που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά την κακοκαιρία Διομήδης.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες έπεσαν κάτω και από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

  • Μαυρολιθάρι Φωκίδας -15,7,
  • Άγιος Δημήτριος Πιερίας -13,7,
  • Φλώρινα -12,8,
  • Περτούλι -12,
  • Νέος Καύκασος Φλώρινας -11,9
  • Βλάστη Κοζάνης -11,4 βαθμοί.

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με το κρύο να παραμένει τσουχτερό, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Διομήδης. Μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 15-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Κυριακή 16-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5
μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.