Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στην υπόθεση της 8χρονης στο Κερατσίνι, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε στην πόρτα του εργοστασίου και συνεθλίβη.

H έρευνα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης και ακόμα γίνονται καταθέσεις στην Aστυνομία. Όσοι είδαν την 8χρονη να εγκλωβίζεται στην πόρτα δεν έχουνε εντοπιστεί, με τους περισσότερους να εικάζουν πως είτε κρύβονται είτε έφυγαν.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη μέχρι στιγμής. Μόλις τρία άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Aστυνομία, ενώ ακόμα εννέα εργαζόμενοι αναμένεται να κληθούν ως κατηγορούμενοι ή εν δυνάμει κατηγορούμενοι, όπως προέκυψε από το βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. «Όσο τα φώτα της δημοσιότητας έχουν αποτραβηχτεί από αυτή την ιστορία, τόσο η προανάκριση κινείται αργά», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

«Είναι πολλά τα ερωτήματα, γιατί δεν λειτούργησε το φωτοκύτταρο; Γιατί βρισκόταν ένα 8χρονο παιδάκι σε αυτό το σημείο; Αυτό διώκεται κακουργηματικώς. Φυσικά και υπάρχει ευθύνη της οικογένειας. Είναι και η έκθεση σε κίνδυνο ένα από τα αδικήματα. Φαντάζομαι ότι ο εισαγγελέας αργά ή γρήγορα θα καλέσει όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση» είπε στο Mega η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Το χρονικό του θανάτου

Όπως είχε αποκαλύψει στις 24 Νοεμβρίου το Star το κοριτσάκι εγκλωβίζεται για πρώτη φορά στην μεταλλική πόρτα στις 17:30 το απόγευμα του και πασχίζει να απεγκλωβιστεί μέχρι τις 17:50 όταν ο φύλακας ανοίγει την πόρτα εξ αποστάσεως και καλεί το ΕΚΑΒ αλλά δεν πλησιάζει για να δει τι συμβαίνει.

«Εκεί υπάρχει, δυστυχώς, ένας αργός και βασανιστικός θάνατος, ο οποίος έχει ασφυκτική μορφή» εξηγεί ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Στις 18:30, 40 λεπτά αργότερα και ενώ το ΕΚΑΒ δεν έχει φτάσει, η 8χρονη ξαναεγκλωβίζεται στη μεταλλική πόρτα, όταν ένα φορτηγό μπαίνει στο εργοστάσιο. Το κορμάκι του παιδιού μένει εγκλωβισμένο μέχρι τις 21:10 το βράδυ, όταν οι πυροσβέστες καταφέρνουν να το απομακρύνουν.