Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για την επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Παροχή εξουσιοδότησης προς τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την εισήγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αλλά και σχετικά έγγραφά από την 3η Υγειονομική Περιφέρειας Μακεδονία, 4η Υ.Π. Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την 5η Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος της επίταξης είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης», καθώς υπάρχει αυξημένη πληρότητα κλινών στην 3η και 4η Υ.Π.

Στο ΦΕΚ τονίζεται ότι τα παραπάνω «καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ