Στο Πασαλιμάνι και την πλατεία Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις συνδικάτων και κοινωνικών φορέων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το «παρών» στο Πασαλιμάνι θα δώσει στις 10 το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και περιφερειακοί σύμβουλοι. Στη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι θα συμμετέχουν εργατικά και ναυτεργατικά σωματεία.

Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σε δήλωσή του με αφορμή τον αυριανό εορτασμό αναφέρει: «Για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, ο αγώνας ενάντια στο δόγμα της λιτότητας, συνεχίζεται αμείωτος και αυτή τη Πρωτομαγιά. Ο αγώνας συνεχίζεται: Για να ξεφύγουν οι εργαζόμενοι από τον βραχνά της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης, την αβεβαιότητα για το μέλλον των ασφαλιστικών τους ταμείων, τις τριτοκοσμικές και απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις, την ένταση της εργοδοτικής εκμετάλλευσης με μαύρη, απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία, τις απολύσεις.

Η Πρωτομαγιά στον Πειραιά, είναι ημέρα μάχης απέναντι στην οικονομική, παραγωγική, ερήμωση της περιοχής, που την μαστίζει η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η κοινωνική απαξίωση. Ο κίνδυνος αναβίωσης επικίνδυνων ρατσιστικών, φασιστικών, συντηρητικών αντιλήψεων, που σημάδεψαν την ανθρωπότητα, τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ακόμη και στις μέρες μας, επιβάλλει να δώσουμε δυνατά τη μάχη κατά του φασισμού».

Σημειώνεται ότι στο Πασαλιμάνι υπάρχει μνημείο για τους 11 εργάτες, που έχασαν την ζωή τους, στις 23 Αυγούστου 1923, μετά από επέμβαση Αστυνομίας και Στρατού, σε μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενάντια σε κυβερνητική απόφαση για μείωση των ημερομισθίων κατά 25- 30%.