Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καματερό τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (24/12) σε διώροφη κατοικία όπου χρειάστηκε ν’ απεγκλωβιστούν και πέντε άτομα από την Πυροσβεστική, προκλήθηκε από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, όπως αποκάλυψαν στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Star οι ιδιοκτήτες. Μάλιστα, δύο μέλη της οικογένειας χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ο εφιάλτης για την κυρία Κατσίπη ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, από αναμμένα λαμπάκια σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Ο κάτω όροφος της διπλοκατοικίας όπου μένει, τυλίχθηκε στις φλόγες, πιάνοντας στον…ύπνο τους δικούς της ανθρώπους. Η μητέρα, η θεία και ο ξάδελφός της, 17 ετών, παγιδεύτηκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα.

«Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας που ήταν ξύλινο , είχε και πλαστικό τραπεζομάντηλο ήταν τα λαμπάκια κι από ότι καταλαβαίνω τώρα που το βλέπω όσο γίνεται, πιθανώς συνέβη κάποιο βραχυκύκλωμα» δήλωσε κάτοικος της διπλοκατοικίας και συμπλήρωσε: «Εγλωβιστήκαμε πάνω δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα, και εγκλωβιστήκαμε πάνω»

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες , με τέσσερα οχήματα. Και οι πέντε της οικογένειας μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

«Τη θεία μου τη διασωλήνωσαν από χθες γιατί ήταν πιο σοβαρό το πρόβλημα που υπέστη. Η μαμά μου είναι κι αυτή σε δύσκολη κατάσταση και ελπίζουμε να είναι καλά» δήλωσε η κάτοικος του σπιτιού.

Οι δύο γυναίκες είχαν αποκοιμηθεί στο σαλόνι που βρίσκεται δίπλα από την κουζίνα με αποτέλεσμα να εισπνεύσουν πολύ καπνό.