Σώος εντοπίστηκε πριν από λίγο ένας άνδρας στη θαλάσσια περιοχή της Φολέγανδρου μετά τη βύθιση τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/12) σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 12 να διασωθούν.

Ο διασωθείς περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο και θα μεταφερθεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού στη Σαντορίνη.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού τρία πλωτά, παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Το χρονικό

Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε από νωρίς τη Τετάρτη (22/12) στη θαλάσσια περιοχή 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο.

Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα (άλλοι έκαναν λόγο για πενήντα), παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των δώδεκα διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούσαν το πρωί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Στους τρεις ανήλθαν οι νεκροί του ναυαγίου

Το μεσημέρι της Τετάρτης (22/12) οι νεκροί του ναυαγίου ανήλθαν στους τρεις. Το πρωί εντοπίστηκε και μία σορός άνδρα η οποία μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη, ενώ άλλοι δύο σοροί ανδρών, περισυνελέγησαν το μεσημέρι της από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου.