Καλός θα είναι ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα σύμφωνα με τον προγνώστη, Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, το πρωί των Χριστουγέννων θα έχουμε κατά τόπους αρκετές ομίχλες, συννεφιά στη βόρεια Ελλάδα, βροχές στα δυτικά, βορειοδυτικά, μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.  

Την Τρίτη, στη βόρεια Στερεά και τις περιοχές που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 800 με 900 μέτρα τις πρωινές ώρες. Βαδίζοντας προς το μεσημέρι και το απόγευμα ηλιοφάνεια θα υπάρχει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κρύο θα κάνει κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σχεδόν παντού με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες (-6/-7 βαθμοί Κελσίου) στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Συννεφιά κατά τόπους αυξημένη το πρωί της Τρίτης, που ίσως φέρει κάποιες τοπικές βροχές θα έχει η Αττική.

Την Τετάρτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες από το δήμο Αριστοτέλη μέχρι το Άγιο Όρος, σε περιοχές της Χαλκιδικής έως ίσως και σε περιοχές νότια της Λήμνου -και μάλιστα παραθαλάσσιες– και λιγότερο πιθανό στη Θάσο.

Την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, προβλέπεται, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα σύννεφα να πυκνώνουν κυρίως στα βορειοδυτικά.