H «Καίτη» ζει 17 χρόνια στη Ρόδο. Τη νύχτα μεταμορφώνεται σε εργάτρια του σεξ και τη μέρα είναι αγόρι και ακούει στο όνομα «Βαγγέλης». Η νεαρή τραβεστί μιλάει στη Ροδιακή για τη ζωή της στην Ελλάδα και λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη χώρα που την βοήθησε και την έκανε να νιώσει σαν να «γεννήθηκε ξανά».

Διαβάστε ένα μέρος αυτής της συνέντευξης:

-Τι ένιωθες από μικρή;

Ήθελα να είμαι αυτό. Από 10 χρονών θυμάμαι ότι μου άρεσαν τα αγόρια, με τα κοριτσάκια ήμουνα φίλη. Με την οικογένειά μου δεν είχα πρόβλημα γιατί η μάνα μου το κατάλαβε, αλλά ποτέ δεν είχαμε συζητήσει τι είμαι εγώ. Μόνο μια φορά στα 16 μου, με ρώτησε. Ντράπηκα να της πω. Μου λέει: «θέλω να ξέρω για να μπορώ να σε προστατεύσω, να νιώθεις μια ασφάλεια». Λέω «όχι μαμά, όχι»! Από ντροπή είπα «όχι». Μου είπε να το σκεφτώ και να μην ντραπώ να της το πω. Από τότε δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ. Πριν από τρία χρόνια πέθανε και μου είπε η αδελφή μου (είμαστε έξι αδέλφια, εγώ είμαι η μικρή), «η μάνα μας, μάς έχει μαζέψει και είπε σε όλους μας να μην ασχολούμαστε μ’ εσένα, τι είσαι και τι δεν είσαι. Ευτυχώς τ’ αδέλφια μου μ’ αγαπάνε πολύ. Με ψάχνουνε κάθε μέρα. Τα δύο που είναι αγόρια είναι λίγο πιο μαζεμένα, ντρέπονται να μιλάνε. Δεν μ’ έχουνε δει γυναίκα στην πατρίδα μου. Ρωτάνε: «έχεις λεφτά;»

Τότε που ήρθα στη Ρόδο δεν ήτανε τόσο ανοιχτά τα πράγματα, τώρα είναι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μ’ έχει βοηθήσει στη ζωή μου. Σαν να γεννήθηκα ξανά εδώ. Για εμένα όλοι οι Έλληνες είναι καλοί, δεν έχω γνωρίσει κακούς Έλληνες. Κανένας δεν μου φέρθηκε άσχημα. Και να μου πουν κάτι εκεί που περνάω από τον δρόμο και πάω για ποτάκι… Και να μου πουν κάτι τα μικρά παιδάκια… Περνάω και λένε «τραβέλι», εγώ δεν δίνω σημασία, απλώς γυρίζω και λέω: «δεν πειράζει μωρό μου, έτσι μ’ αρέσει κι εσύ κάποια στιγμή θα καταλάβεις». Γιατί άμα γυρίσεις και πιάσεις με το κακό, αγριεύονται οι άνθρωποι.

-Τι είσαι τελικά; Έχω για σένα ένα μεγάλο ερωτηματικό

Την ημέρα είμαι άλλος. Δεν βάφομαι, είμαι όπως είναι όλα τα αγοράκια. Την ημέρα είμαι ένα όμορφο παιδί, όπως λένε όλοι και πάω για καφεδάκι. Γιατί δεν μπορώ να βαφτώ την ημέρα. Την ημέρα με λένε, Βαγγέλη. Την ημέρα δεν μπορώ να βαφτώ πρέπει να έχω κάνει κάποια εγχείρηση, κάπου. Εγώ όμως δεν έχω αγγίξει το σώμα μου καθόλου. Τη νύχτα βάζω την ξανθιά περούκα, έχω κάνει λέιζερ να μην βγαίνουν τα γένια μου… Αν έπινα ορμόνες δεν θα χρειαζόταν να κάνω λέιζερ. Όμως δεν θέλω να πίνω ορμόνες γιατί σε μεγαλύτερες ηλικίες βγαίνουν προβλήματα. Εμένα με θέλουν τα αντράκια έτσι όπως είμαι. Μου λένε: «δεν μας πειράζει, είσαι όμορφη, δεν λες ποιοι είναι οι πελάτες σου, μιλάς γλυκά…».

-Ξέρουν οι άντρες όταν έρχονται ότι δεν είσαι χειρουργημένη;

Έχει κάποιους που μπερδεύονται. Όπως με βλέπουνε στο Facebook με ρωτάνε «είσαι γυναίκα»; Κι εμένα μου έρχεται λίγο παράξενο γιατί νομίζω ότι μ’ έχουν γνωρίσει ότι δεν είμαι γυναίκα. Τους λέω: «μωρό μου, είμαι τραβεστί, δεν είμαι γυναίκα. Είμαι ενεργή, παθητική και άμα ενδιαφέρεσαι…». Πάω μόνο με Έλληνες. Δεν μπορώ, δεν μου βγαίνει με άλλους λαούς. Οι Έλληνες δεν μ’ έχουν προσβάλει, δεν μ’ έχουν χτυπήσει, δεν φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. Αν κάποιος δεν έχει εκείνη τη μέρα τόσα, του λέω «δεν πειράζει, μωρό μου, αφού σε ξέρω, με ξέρεις, έλα». Την άλλη φορά, βγάζει και μου δίνει παραπάνω.

-Με την Αστυνομία έχεις προβλήματα;

Μας κυνηγάνε, την καθεμία από εμάς, να δουν αν έχεις μπλέξει με ναρκωτικά, αν έχεις μπλέξει με χασίσια. Μ’ έχουν ελέγξει πολλές φορές. Και για το θέμα αν έχω νταβατζή μ’ έχουν ρωτήσει, οι άνθρωποι. Δεν χρειάζομαι εγώ τέτοια πράγματα. Βγαίνω κάθε νύχτα στα μπαράκια. Όταν είμαι μόνη στο σπίτι δεν μπορώ να κάτσω, νιώθω μοναξιά. Κάποιοι μου λένε: «γιατί δεν βρίσκεις έναν άνθρωπο;». Είναι δύσκολο. Αν είσαι αυτό που είμαι εγώ, δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο να σε θέλει δίπλα του. Και γκέι να είσαι. Γκέι δεν μένει πολύ καιρό με γκέι. Κάποιος άλλος θα του αρέσει μετά.

Αυτή τη δουλειά γιατί την κάνεις; Γιατί σ’ αρέσει; Για τα χρήματα;

Μ’ αρέσει, να είμαι έτσι. Βαμμένη, ντυμένη. Αλλά πρέπει να είσαι εντελώς γυναίκα, ν’ αλλάξεις εντελώς για να μην πας για λεφτά. Όταν είσαι έτσι όπως είμαι εγώ…

-Ως αγόρι πώς είσαι;

Σκούρος καστανός. Και μετά φοράω τα ωραία μου μέικ απ… Εδώ βάζω λίγο πούδρα. Δεν έχω φτιάξει ούτε στήθος. Θέλω να βάλω στήθος. Φοβάμαι να πίνω ορμόνες. Θέλω να κάνω χειρουργείο, αλλά οι αντρικές πρέπει να φύγουν από το σώμα σου. Ξέρεις τι είναι αυτό για το σώμα;