Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Έλληνα αστυνομικό και τη σύντροφό του που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι παραβίασαν στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, κινούμενοι με το αυτοκίνητό τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο 40χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων από την τουρκική αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το Mega, μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνο μέσα στην Αδριανούπολη. Μετά το τέλος του ελέγχου αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Πώς σήμανε συναγερμός

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο υπαρχιφύλακας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει τα καθήκοντά του στο αστυνομικό τμήμα στις Φέρες που υπηρετεί και σήμανε συναγερμός. Λίγες ώρες μετά, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του είχαν συλληφθεί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Το υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα για να διαπιστωθεί το τι πραγματικά συνέβη, ενώ στην περιοχή μετέβη και ανώτατο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, υποστήριξε πως ακολούθησε τις οδηγίες του GPS για να επιστρέψει στον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους της Αλεξανδρούπολης. Επέλεξε τη συντομότερη διαδρομή η οποία ήταν κατά μήκος των συνόρων, χωρίς να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

«Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό», δήλωσε ο αστυνομικός.