«Παγωμένη» παραμένει η τοπική κοινωνία στον Βλαχιώτη Λακωνίας, καθώς συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής με την 36χρονη Ελόνα από την Αλβανία να είναι η 15η γυναίκα που μέσα στο 2021 βρίσκει τραγικό θάνατο από τον σύζυγο – σύντροφο της.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα αγαπημένο ζευγάρι που κοιτούσε τη δουλειά του (σ.σ. εργάζονταν και οι δύο ως αγρότες σε κτήματα) και την οικογένεια του, ενώ τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που είχαν τον περνούσαν στο καφενείο του χωριού. Ακόμη και ο αδερφός της 36χρονης Ελόνα δήλωσε σε τοπικά Μέσα ότι «δεν είχαν προβλήματα, πήγαιναν μαζί στη δουλειά. Ήταν δέκα χρόνια παντρεμένοι, ήταν ήσυχοι άνθρωποι», μη μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία.

Όσον αφορά τον 40χρονο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνο, κρατείται στην Ασφάλεια Λακωνίας (σ.σ. αύριο αναμένεται να περάσει από τον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες) και μέχρι στιγμής φέρεται να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς ότι όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά και ότι η γυναίκα του τον έβρισε. Κατά πληροφορίες, η 36χρονη γυναίκα φέρεται κάποια στιγμή να του ζήτησε να χωρίσουν πάνω στον καυγά.

Λίγες ώρες πριν η Ελόνα βρει ασφυκτικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου τους, ο 40χρονος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία που απεικόνιζε το ζευγάρι αγκαλιασμένο και πολύ αγαπημένο. Μία φωτογραφία που τράβηξε το 10χρονο αγοράκι τους, που μαζί με τον 7χρονο αδερφό του είναι σε κατάσταση σοκ και έχουν μεταφερθεί σε συγγενικά σπίτια.