Την εμμονή των δικαστικών αρχών να μην αλλάζουν χώρο διεξαγωγής για τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής επέκρινε ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, προτείνοντας μάλιστα υπουργός δικαιοσύνης να καταργήσει την εν λόγω αίθουσα στις φυλακές.

Σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο», ο κ. Κασιμάτης εξέφρασε την απορία του για την εμμονή των δικαστικών αρχών -που εγείρει πολλά ερωτηματικά- να διεξαχθεί η δίκη των μελών της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Πολλώ δε μάλλον όταν έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης (οι κ.κ. Μπαλτάς, Κουράκης, Λαφαζάνης κ.ά.).

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα είναι σε απόσταση λίγων μέτρων από σχολικά συγκροτήματα, 11 στο σύνολο, εκ των οποίων τα δύο θα είναι και εξεταστικά κέντρα των Πανελλήνιων εξετάσεων. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου, ενώ οι Πανελλήνιες στις 18 Μαΐου.

«Φαντάζεστε παιδιά που θέλουν να πάνε στο σχολείο με τους γονείς τους να περνάνε καθημερινά από αστυνομικό έλεγχο; «, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

Η πολιτική φόρτιση στην περιοχή, στην οποία η δράση της Χρυσής Αυγής είναι πιο έντονη από οπουδήποτε αλλού, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είναι για τον κ. Κασιμάτη άλλος ένας λόγος για να μη γίνει η δίκη στον Κορυδαλλό.

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, ενώ η επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες και τα μέλη του ΠΑΜΕ έγινε στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει τεράστια φόρτιση. Η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγινε στην Άμφισσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν τη δίκη μακριά από τον Κορυδαλλό. Η Χρυσή Αυγή έχει τη μεγαλύτερη δύναμή της εδώ και είναι το μόνο κόμμα που συμφωνεί με την απόφαση», προσθέτει.