Μία ακόμη ημέρα με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να είναι η αυριανή, αρχικά στα δυτικά και στα νοτιονατολικά της χώρας, με σταδιακή εξασθένηση. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 και τοπικά 9 Μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα νοτιοανατολικά, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στην Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10-12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16-17, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18-19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 Μποφόρ και τοπικά 9 Μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15-16 βαθμούς.