Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (26/11) το Καλαμάκι Ζακύνθου. Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς αεροχείμαρρος θα σαρώσει τη χώρα.

Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

Η μεγάλη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, το Καλαμάκι και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Έπεσε το βουνό στο δρόμο για Βασιλικό – Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις

Σύμφωνα με το imerazante.gr, κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο Καλαμάκι

Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους.

Σύμφωνα με την τοπική σελίδα λίγο μετά τις 10 το πρωί κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας μεταβαίνει στην περιοχή του Αργασίου όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα έως τώρα προβλήματα λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε για περίπου 5 ώρες το νησί.

Έπεσε το βουνό στο δρόμο για Βασιλικό – Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις
Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο Καλαμάκι

Ξηλώθηκε η σκεπή από γυμναστήριο σχολείου

Σύμφωνα με το zantetimes.gr, ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε τη σκεπή γυμναστηρίου του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ζακύνθου.

Η τοπική σελίδα αναφέρει ότι τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκάνα, Αλυκές Βασιλικός, Παναγούλα, Καλαμάκι, Αργάσι, ενώ κλειστή είναι η οδός Κρυονερίου μετά από κατολίσθηση στο ύψος του Υδραγωγείου.

Η έντονη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να πλημυρίσουν δρόμοι, και σπίτια.

Μεγάλα προβλήματα από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου: Έφυγε η σκεπή από το γυμναστήριο του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ζακύνθου

Φωτογραφίες: ermisnews.gr, zantetimes.gr, imerazante.gr