Η ελιά αποτελεί σύμβολο της Ελλάδας εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Η ιστορία της ελιάς ή αλλιώς του ευλογημένου καρπού όπως χαρακτηρίζεται, αλλά και του λαδιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση, ιστορία και γαστρονομία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες έχουν καταφέρει να μάθουν τα μυστικά του καρπού και να παράγουν άριστης ποιότητας ελαιόλαδο το οποίο χαρακτηρίζεται για την γεύση του και τα οφέλη του στην υγεία μας.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα κατατάσσεται ως η χώρα με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στον κόσμο. Παράλληλα, το ελληνικό ελαιόλαδο εξάγεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και ενίοτε χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά άλλων τοπικών ελαιόλαδων!

Ένα ελαιόλαδο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελληνική παράδοση και την υψηλή ποιότητα είναι το Άλτις. Το Άλτις με ρίζες από την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εμπνέεται από την αριστεία που είναι βασική αρχή του Ολυμπισμού, αναζητώντας διαρκώς το καλύτερο ελαιόλαδο που προσφέρει η ελληνική φύση. Με πάθος και αγάπη για το ελληνικό ελαιόλαδο συνεχίζει από το 1967 μέχρι και σήμερα να καλύπτει περισσότερα από 25.000 km χαρτογραφώντας και αξιολογώντας ελαιώνες σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας να συσκευάσει μόνο τα υψηλότερης ποιότητας ελαιόλαδα.

Κάθε μπουκάλι Άλτις κρύβει μέσα του γεύσεις και αρώματα από όλη την Ελλάδα. Χάρη στην πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλα τα γευστικά προφίλ, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το Άλτις που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας προτιμήσεις.

Το Άλτις Κλασικό αποτελεί διαχρονική επιλογή για καθημερινή χρήση στη μαγειρική και είναι ιδανικό για όλους εσάς που αγαπάτε την απαλή γεύση. Ξεχωρίζει για τη ντελικάτη γεύση του, το φίνο άρωμά του καθώς και για το καθαρό, λαμπερό χρώμα του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ξεχωριστή γεύση στα λαδερά, τα όσπρια αλλά και σε όλα τα εποχιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό, είναι ένα ελαιόλαδο από τις καλύτερες σοδειές της Ελληνικής γης και περιέχει όλη τη μοναδικότητα και ξεχωριστή γεύση του ελληνικού ελαιόλαδου. Διακρίνεται για την πλούσια, γεμάτη και ισορροπημένη γεύση του καθώς και το ιδιαίτερο άρωμά του.

Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης είναι ένα ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, που μας ταξιδεύει γευστικά στα Χανιά της Κρήτης, εκεί όπου παράγεται από εκλεκτές σοδειές της περιοχής. Είναι μοναδικό για τη πιπεράτη γεύση και τη αίσθηση φρεσκάδας που το χαρακτηρίζει.

Οι σοδειές της Καλαμάτας από την άλλη μας δίνουν ένα Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που ξεχωρίζει για το άρωμα του φρεσκοκομμένου πράσινου καρπού, το χρυσοπράσινο χρώμα και την ντελικάτη φρουτώδη γεύση του. Τέλος, το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο αγουρέλαιο ξεχωρίζει από το μοναδικό πράσινο χρώμα του, την πλούσια γεύση του, αλλά και για τη σπανιότητα που το χαρακτηρίζει καθώς το βρίσκουμε στην αγορά μόνο αυτή την εποχή του χρόνου.

Όπως φαίνεται και από τις διαφορετικές ποικιλίες Άλτις, η γεύση έχει σημασία και στο λάδι. Γι’ αυτό το Άλτις, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία της γευσιγνωσίας, διαθέτοντας καταξιωμένη ομάδα γευσιγνωστών, διαπιστευμένη κατά ISO 17025, που εξασφαλίζουν την ίδια γεμάτη γεύση  σε όλα τα ελαιόλαδα Άλτις μέχρι και την τελευταία τους σταγόνα.

Όλα τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΑΛΤΙΣ διακρίνονται για την ποιότητα και τη γεύση τους, γεγονός που πιστοποιείται και από τα διεθνή βραβεία και διακρίσεις από αναγνωρισμένους οργανισμούς που έχουν αποσπάσει.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Άλτις συνεχίζουν να λαμβάνουν βραβεία πιστοποίησης ανώτερης γεύσης από τον διεθνή οργανισμό iTQi από το 2005 μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, τα ελαιόλαδα Άλτις διακρίνονται και στο διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ που είναι ο μοναδικός διαγωνισμός ποιότητας στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) για τα βραβεία ποιότητας MARIO SOLINAS.

Κάτι ακόμα που κάνει το Άλτις να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου μέσω της online πλατφόρμας που διαθέτει, από την οποία εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να μάθουμε την ακριβή προέλευση του ελαιολάδου που βρίσκεται στο τραπέζι μας, αλλά και να γνωρίσουμε τους παραγωγούς που το καλλιέργησαν. Έτσι, αισθανόμαστε σίγουροι τόσο για την ποιότητα όσο και για την προέλευση του ελαιολάδου που επιλέγουμε να καταναλώσουμε σε κάθε μας χρήση.

Με σεβασμό στην κληρονομιά του ιερού καρπού και στους Έλληνες παραγωγούς που βάζουν την ψυχή τους στη φροντίδα της ελιάς, αλλά και με σεβασμό στον καταναλωτή, το Άλτις κάνει ό,τι χρειάζεται για να είναι απολύτως βέβαιο ότι μόνο οι καλύτεροι καρποί θα βρεθούν από το δέντρο στο τραπέζι μας, για να απολαύσουμε τη μοναδική γεύση Άλτις μέχρι την τελευταία σταγόνα!