Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (17/11) στη Θεσσαλονίκη, με περίπου 50 άτομα να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Και στην Πάτρα υπήρξε νωρίτερα ένταση με μολότοφ, με την ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης να είναι αποπνικτική.

Λίγο πριν τις 23:00 αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι, ενώ σε λίγο αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εγνατία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Σύμφωνα με το grtimes.gr άγνωστα άτομα από το δεύτερο μπλοκ της πορείας για το Πολυτεχνείο, που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ επί των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Μετά από μία μικρή παύση της έντασης, στη συνέχεια κουκουλοφόροι που έχουν μπει μέσα στο πανεπιστήμιο συνέχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Η Αύρα της αστυνομίας έκανε ρίψεις νερού προς του κουκουλοφόρους που έχουν ταμπουρωθεί στο ΑΠΘ, με το πετροπόλεμο να κρατά μέχρι και αυτή την ώρα.