Φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο της η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα την οποία όπως τόνισε αποφάσισε να εγκαταλείψει, συμμετείχε στην πορεία για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973.

Με casual εμφάνιση η δημοσιογράφος, που διαπληκτίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οncamera κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τετάρτης (17/12) βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και έδωσε το παρών στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Η Ολλανδή δημοσιογράφος μαζί με το μπλοκ που κρατούσε πανό κατά του ρατσισμού και υπέρ των μεταναστών περπάτησε στους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ συνεχώς μιλούσε σε πολίτες που την πλησίαζαν.

Δείτε την Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Θα φύγω από την Ελλάδα, καθώς δεν νιώθω πλέον ασφάλεια

H Ολλανδή δημοσιογράφος έκανε γνωστό μέσω συνέντευξής της πως θα φύγει από την Ελλάδα, καθώς δεν νιώθει πλέον ασφάλεια.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ κατήγγειλε στο ολλανδικό μέσο ΝU.nl πως δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα, ο οποίος την έβρισε και της πέταξε πέτρα.

«Καθώς πήγαινα σπίτι σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άντρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και Τούρκο κατάσκοπο και είπε ότι έπρεπε να πάω στον Ερντογάν. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα σπίτι. Αυτό ήταν λίγο τρομακτικό», ισχυρίζεται.

Στη συνέχεια η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ πρόσθεσε: «Δεν μπορώ πια να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου».

Όπως σημειώνει την Κυριακή, το σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επικοινωνία αμέσως με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία, με την Μπέουχελ να αναφέρει: «Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος