Ένας άνδρας 102 ετών νίκησε τον κορονοϊό στη Μονάδα Λοιμωδών του νοσοκομείου Φιλιατών. Ο υπερήλικας εξήλθε την περασμένη Κυριακή (31/10). Νοσηλεύθηκε για μια εβδομάδα, προσβεβλημένος με Covid-19

Στο θάλαμο νοσηλείας δεν ήταν μόνος του, καθώς την ίδια χρονική περίοδο νόσησε και νοσηλεύτηκε και ο 57χρονος γιος του. Ο υπερήλικας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μέτρια συμπτώματα της νόσου και με αρκετά άλλα – αν και όχι σοβαρά προβλήματα υγείας – λόγω της ηλικίας του. Είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία πατέρας και γιός, πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους και στην καθημερινότητά τους, έχοντας ξεπεράσει μαζί και αυτή την περιπέτεια.

Ασθενής, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να βγει ο υπερήλικας από το νοσοκομείο υγιής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ. Στο νοσοκομείο Φιλιατών, το τελευταίο διάστημα, οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 είναι λίγες και στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι χρήζουν μακράς νοσηλείας με σοβαρά συμπτώματα, είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.