Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα στη νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά, η συμφωνία υποκατάστασης του αναδόχου του έργου Χάνια – Κισσός, με την οποία υλοποιείται η συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων και αναδόχου εταιρίας για αποπληρωμή των δεδουλευμένων των τελευταίων επτά μηνών.

Η ν.ε. αποφάσισε χθες να εγκρίνει την παράταση προθεσμίας κατασκευής του έργου, το συγκεντρωτικό πίνακα για την πληρωμή εργασιών που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ ανακαλεί την διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Ο κ. Ξηρακιάς ενημέρωνε χθες ότι η υλοποίηση της συμφωνίας αυτής που έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας σε συνδυασμό με τη διάλυση της εργολαβίας που αποφάσισε ήδη το Τεχνικό Συμβούλιο του υπουργείου Υποδομών δίνει διέξοδο και στο εργοτάξιο του Περιφερειακού.

Οι εργασίες που υπολείπονται στο τμήμα του Περιφερειακού από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης μέχρι την έξοδο στην παραλιακή της Αγριάς μπορεί να δημοπρατηθούν από το υπουργείο Υποδομών. «Έτσι, στους εργαζομένους θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες το ποσό των 245.000 από τη ΝΑΜ και το ποσό των 173.000 ευρώ από το υπουργείο, που είναι το σύνολο των δεδουλευμένων τους στα δύο εργοτάξια», ανέφερε ο αντινομάρχης.

Ο κ. Ξηρακιάς, ο οποίος μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία της ΝΑΜ διαχειρίστηκε το θέμα τους τελευταίους μήνες, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος μετά την ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στην επιτροπή κλήθηκε από τον αντινομάρχη και συμμετείχε, προκειμένου να ενημερωθεί, ο κ. Π. Σούρλας, εκπρόσωπος του νέου Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλου.

πηγή: Ταχυδρόμος