Δύσκολους περιέγραψε τους επόμενους μήνες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη καθώς ο κορονοϊός, μαζί με τη γρίπη, αναμένεται να αποτελέσει ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο, για την υγεία, κοκτέιλ. Η κ. Παγώνη εξέφρασε φόβους ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ καθώς οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί, ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη.

Παγώνη: Προειδοποιεί για έξαρση της πανδημίας μετά τον Δεκέμβριο

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή» προειδοποίησε η κ. Παγώνη και ζήτησε να εμβολιαστούμε.

Παγώνη: Μόνο στρατιωτικές, όχι μαθητικές παρελάσεις

Για τις παρελάσεις πρότεινε στις κόκκινες περιοχές να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. Σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει “εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος”» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η κ. Παγώνη. Επισήμανε ότι τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός, δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.