Νέα συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Ηράκλειο, και στην πλατεία Ελευθερίας με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η συγκέντρωση γίνεται κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής που δεν εμπόδισε τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο .

«Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» είναι το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας που οργανώθηκε, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πολίτες ενώ υπάρχουν και πανό με συνθήματα καθώς και ελληνικές σημαίες.

«Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική πρόσκληση την οποία είχαν απευθύνει οι οργανωτές.