Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο, όπου το κρύο παραμένει τσουχτερό, αλλά σταμάτησαν τις τελευταίες ώρες οι χιονοπτώσεις και δόθηκε έτσι η δυνατότητα στα συνεργεία εκχιονισμού να προχωρήσουν και να βελτιωθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης και κανονικά κυκλοφορούν τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, η κυκλοφορία των οποίων απαγορεύτηκε χθες βράδυ.

Τα προβλήματα, ωστόσο , είναι αρκετά κι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 17ο έως το 20ο χλμ του δρόμου ‘Αργους- Καρυάς. Με δυσκολία και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 28ο έως το 42ο χλμ της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 20ο έως το 32ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού ‘Αργους – Τριπόλεως, στην εθνική οδό Λεβιδίου – Νεμέας από 47ο έως 51ο χλμ και στο δρόμο Κρανιδίου – Ναυπλίου, από 17ο έως 19ο χιλιόμετρο.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής δυτικής Κορινθίας και στην επαρχιακή οδός Περαχώρα – Πισία – Σχοίνου. Στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Γορτυνίας, στο ορεινό δίκτυο του Μαινάλου, στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κυνουρίας και στο ορεινό οδικό δίκτυο των χωριών του Πάρνωνα.

Ακόμη μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στον δρόμο Σπάρτη – Λογγανίκο – Μεγαλόπολη, στην επαρχιακή οδό Πετρίνα – ‘Αρνα, Γοράνων – ‘Αρνας και στο δρόμο Καρυές – Βαρβίτσα – Βαμβακού στην Λακωνία.

Σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία σε όλη την έκταση των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και στα ορεινά χωριά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, επιπλέον κλειστό είναι και το ΙΕΚ Τρίπολης και η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.

Κανονικά λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου στην Οστρακίνα, είναι ανοικτές οι πίστες και το σαλέ, η κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες στο δρόμο Καρδαράς – χιονοδρομικό κέντρο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος Βυτίνα – Χιονοδρομικό.