Σοκάρει η καταγγελία μιας μητέρας που υποστηρίζει ότι η 15χρονη κόρη της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, όπου την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κόρη της «έκανε καταγραφή των γεγονότων μέσα στο σχολείο, κάτι που εξόργισε και τους μέσα και τους έξω από το σχολείο και δέχθηκε επίθεση. Όσοι πήγαν να την υπερασπιστούν ξυλοκοπήθηκαν εξίσου άγρια μέσα στο σχολείο από μαθητές, δηλαδή άτομα γνωστά και στους εκπαιδευτικούς και στους υπόλοιπους μαθητές».

Όπως λέει, η κόρη της έχει υποστεί σοκ και δεν θέλει να πάει στο σχολείο, ενώ είπε ότι και άλλοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους γιατί φοβούνται, καθώς η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί.

Σχετικά με την στάση των καθηγητών του σχολείου, είπε ότι δεν παρενέβησαν στο περιστατικό σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι τις ημέρες των επεισοδίων «το μόνο παρόν ήταν η απουσία τους».

Όσον αφορά στην ομάδα των μαθητών που βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος της κόρης της, η μητέρα αναφέρει ότι είχαν και στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά, ωστόσο όχι απέναντι σε μαθητές, και ότι είναι παιδιά που «έχουν αποφοιτήσει και τα παιδιά επανεγγράφηκαν στο σχολείο μετά από περίπου 1,5 χρόνο».

«Αυτοί μπορεί να θέλουν αίμα για να θρέψουν τη μηχανή τους αλλά η μηχανή πρέπει να σταματήσει, το αυγό πρέπει να σπάσει και τα φιδάκια να πατηθούν» κατέληξε η μητέρα της ανήλικης.