Το στοίχημα της ζωής για τον 6χρονο Φώτη, που τραυματίστηκε την Κυριακή σε αγώνες καρτ στην Πάτρα, κερδήθηκε, λέει στο Newsbeast ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, Ανδρέας Ηλιάδης. Επισημαίνει, ωστόσο, πως το τέλος της περιπέτειας του μικρού, και της οικογένειας του, είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η αυριανή μέρα, καθώς την Πέμπτη οι γιατροί θα επιχειρήσουν να αφυπνίσουν τον 6χρονο, όπως μας λέει. Προηγήθηκε σειρά εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη σήμερα το άτυχο αγόρι.

«Αύριο πρωί- πρωί θα ξεκινήσουμε την επιχείρηση αποσωλήνωσης του Φώτη. Θα δούμε και πως θα έχει ‘κάψει’ ο οργανισμός του τα φάρμακα», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Ηλιάδης. Πρόσθεσε πως «η μαγνητική τομογραφία έδειξε μερικές μικρές βλάβες στον εγκέφαλο» ωστόσο «αυτό φυσικά δεν θα αλλάξει την προσπάθεια μας να αποσωληνώσουμε τον Φώτη».

«Δεν μπορεί όμως να γίνει καμία πρόβλεψη για το πότε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Πρώτα κερδίσαμε το στοίχημα της ζωής, αύριο πάμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αποσωλήνωσης, μεθαύριο ένα άλλο βήμα», εξηγεί ο ίδιος.

«Όπως μου είπε κάποτε και ο πατέρας ενός παιδιού, όταν είναι κάποιος στην ΜΕΘ πρέπει να κάνεις την ‘Αγία Υπομονή’. Οι γονείς του Φώτη αγωνιούν φοβερά όπως φαντάζεστε αλλά εμείς τους αγαπάμε, τους στηρίζουμε και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους μεταφέρουμε την αισιοδοξία μας», κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.