Τραγική ήταν η έκβαση της πτήσης ενός Cessna 172 που έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σάμου, με αποτέλεσμα να παρασύρει στον θάνατο τους δύο επιβαίνοντες, ωστόσο το αεροπλάνο που τους στοίχισε τη ζωή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε εκπαιδευτικές πτήσεις. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο αεροσκάφος με υπερυψωμένα πτερύγια που είναι δημοφιλές στην εκπαίδευση πτήσεων παγκοσμίως εξαιτίας των χαρακτηριστικών του και συγκεκριμένα λόγω της ανθεκτικότητάς του αλλά και των ευέλικτων χαρακτηριστικών χειρισμού, σημειώνει το timeslive.co.za.

Έχουν κατασκευαστεί περίπου 44.000 τέτοιου τύπου αεροσκάφη, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το BBC, το αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, και ζυγίζει λίγο κάτω από 800 κιλά χωρίς καύσιμο ή τους επιβάτες του. Έχει μέγιστη ταχύτητα 140 μίλια/ώρα (226 χιλιόμετρα/ώρα), ενώ με ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα, έχει την ικανότητα να διανύσει 1.290 χιλιόμετρα.

Το Cessna 172, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη γραμμή παραγωγής το 1956, είναι ακόμα σε παραγωγή σήμερα. Και ενώ έχει υποστεί δεκάδες βελτιώσεις τα τελευταία 60 χρόνια, το αεροσκάφος μοιάζει ουσιαστικά το ίδιο με αυτό που φτιάχτηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950.

Το 172 βασίστηκε σε ένα προηγούμενο μοντέλο της Cessna που ονομάζεται 170. Ήταν ένα από τα πολλά σχέδια της Cessna που προήλθαν από μια ελαφριά άνθηση της παραγωγής αεροσκαφών τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς πολλές από τις εταιρείες που είχαν παραγάγει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικά αεροσκάφη στη συνέχεια στράφηκαν προς την παραγωγή σε πολιτικά αεροσκάφη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.